Fullmåne over Beograd

Budapest er en stor by! Jeg brukte mesteparten av dagen på å lete etter nåla i høystakken.

Først lette jeg etter noe jeg ville kjøpe for min egen del i antikvitetsbutikker, som det er mange av, samtidig som jeg holdt øynene åpne for tverrfløyter til min venn fra kvelden før. Jeg fant ingenting og ingen visste hvor man kunne finne instrumentbutikker heller.

Da jeg etter noen svette timer bestemte meg for å google instrumentbutikker i Budapest fant jeg en liste, og den første som kunne se ut til å ha tverrfløyte viste seg å være bare hundre meter fra der jeg stod. Der fikk jeg kjøpt en rimelig og ny fløyte, og feiret med lunch på en amerikansk familierestaurant.


Deretter var det bare å finne musikanten som skulle få instrumentet, men hun var som sunket i jorden. Jeg gikk rundt og spurte om noen hadde sett henne, og det hadde de, men hun lot seg ikke finne.

En medvirkende årsak til at jeg brukte så lang tid på å lete er kanskje at Budapest har usedvanlig mange vakre kvinner. Jeg har aldri sett maken, og jeg har vært mange steder etterhvert.

Jeg la fløyten i resepsjonen på hotellet, hentet bagasjen min og kjørte mot Beograd.

Det er 39 mil å kjøre, ca 4 timer og det gikk veldig bra. To kjappe tankfyllinger og litt tid for dobbel passkontroll. Motorveien i Serbia er humpete, og det koster krefter. Landskapet er utrolig flatt, og utelukkende landbruk, vei og bensinstasjoner. Danmark er en fjellkjede sammenlignet med dette. Jeg ante ikke at det er så flatt her. Det er bare i nærheten av elvene at det brytes littegrann.

Jeg så en nydelig solnedgang i speilene en halvtime før ankomst og den ble avløst av en stor fullmåne som steg opp foran meg, på en lilla himmel! Bildet yter dessverre motivet ingen rettferdighet. I virkeligheten var det spektakulært!


Telias rimelige dataroaming strekker seg dessverre ikke inn i Serbia.


Derfor valgte jeg å ordne hotell på gamlemåten. Kjørte mot det jeg antok er sentrum, stoppet utenfor et hotell og fikk rom straks. Rimelig pris, trygg parkering og god service.

Spørsmålet nå blir om jeg skal helt ned til Montenegro, slik jeg tenkte før skiltproblemer og vær bremset meg, eller svinge nordvestover for ikke å få for lang vei hjem.