Fra himmel til helvete

Jeg startet dagen med å være våt i sydendrømmen ved Adriaterhavet og endte med å være våt i et terrordrama i München.

Kroatia er et utrolig vakkert sted! Hotellet var flott, naturligvis, men også motorveien mot Ljubljana.

Veiene i Slovenia var ikke like gode, selv om naturen var flott. På motorveien var det enkelte fartskameraer og det oppstår farlige situasjoner når alle skal bremse fra 150 til 100.

Ljubljana er en vakker by, med god stemning. De bruker Euro, og har dataroaming for Telia.


Jeg spiste en enkel lunch før jeg ruslet en liten runde, og kjørte videre nordover. Alpene tårnet seg opp forsn meg, og de hadde mørke skyer rundt seg. Snart kom jeg inn i regnvær og stanset for å ta på regntøy. Jeg var redd for at sommerværet var over for resten av turen.


Jeg kjørte gjennom den første lange tunellen, og på andre siden var det blå himmel. Dermed stanset jeg igjen og tok av regntøyet.

Etter nok en stund kom jeg inn under skyer, og det begynte virkelig å pøse ned. Jeg fant ikke noe trygt sted å stanse, og da jeg kom til en bensinstasjon var jeg klissvåt og hakket tenner. Det måtte bli en lang pause med varm panini og kaffe.

Så skiftet jeg på meg tørr t-skjorte og langermet ull, inne i den våte jakka og regntøyet. Temperaturen var fra 14-19 grader resten av turen og regnet kom og gikk.

Jeg nærmet meg München i 21-tiden, og det var mange politibiler som suste forbi meg med blålys og sirener. Jeg så også to helikoptere i lufta.

Jeg så politi nesten over alt, og ble bedt om å snu av en særdeles bevepnet betjent. Jeg fant til slutt et sted å parkere, og var våt og kald. Gikk litt rundt for å finne et hotell, men var i et strøk hvor alt så ut til å være motebutikker. Jeg var rett ved operaen. Jeg snakket med en dame som sa det hadde vært noe terrorgreier i byen.

Derfor bestemte jeg meg for å finne hotell i gåavstand, og la sykkelen stå.


Snakket med en annen dame som fortalte meg at alle tog og t-baner var innstilt.

Resepsjonisten fortalte at det hadde vært skyting i utkanten av byen, og at noen hadde skapt panikk ved å bruke fyrverkeri i sentrum. Derfor er alle butikker og utesteder stengt i kveld.

Jeg gikk en lite rusletur ute. Stemningen var rolig, selv om enkelte virket bekymret for hvordan de skulle komme seg til steder. Det var politi bokstavelig talt overalt. Et lite pizzasted solgte pizzastykker gjennom vinduet og jeg stod i kø og pratet hyggelig med de rundt meg. Fikk med meg pizza og øl og spiste på rommet.

Jeg regner med at München er mer normal i morgen. I alle fall håper jeg det.