Og alikevel…

Å si at Hamburg aldri sover er litt unøyaktig. Jeg vil heller si at Hamburg er en by som ikke vet hva søvn er. Jeg gikk en tur til Reperbahn sent i går kveld, og ingen skulle tro det var søndag kveld. Her var all menneskelug skjebne fra festemte mennesker i hyggelig lag, til par som sammen studerte vinduer i butikker med sexleketøy, til innkastere for strippeklubber, til uteliggere som prøvde å sove midt oppe i alt sammen.

Jeg var sliten og i dårlig humør så jeg ønsket ikke interaksjon med noe av deg, ønsket for en gangs skyld ingen oppmerksomhet, ønsket ikke å se kvinner hverken med eller uten tøy. Ønsket bare chips, øl og sjokolade og streame en episode eller to av QI.

Morgenen etter skippet jeg frokost, siden den kostet 23 euro ekstra, men tok en dusj (inkludert i romprisen) og kjørte gjennom Reperbahn, som nå sov mens resten av byen våknet. Det var veiarbeid og kø på motorveien nordover. Bensin- og kaffestopp ble til en lang og hyggelig prat med to andre mitorsyklister. Jev klarte å skrape opp forsiden av leggen da jeg skulle sette meg på sykkelen. Dette fordi jeg hadde vippet ut en passasjerfothviler. Meget smertefullt! Leggene mine er flinke til å finne skarpe kanter, og de har så mange arr at de ser diabetiske ut.

Jeg stakk innom Gottorp Slott for en god og mettende lunsj og for å forstå mer om en av mine formødre: Inger Cortsdatter Gottorp. Det var litt skuffende, så jeg var i dårlig humør. Det begynte å dryppe litt da jeg dro derfra og jeg tok på regntøy. Jeg var i tvil om jeg skulle kjøre mot Kjøbenhavn eller Fredrikshavn, men valgte Kjøbenhavn.

Jeg fikk et meget kraftig regnvær på motorveien, men kom meg til Kjøbenhavn og parkerte rett utenfor Reef & Beef, som er en god australsk bar og restaurant. Den er rett over gaten fra et fint hotell som heter The Square fordi rådhusplassen er i nærheten, formoder jeg.

Jeg prøvde å sjekke inn fra telefonen slik jeg pleier, men den ville ikke, så jeg gikk over gaten og gjorde det på gamlemåten. Jeg fikk samme gode pris.

Etter innsjekking gikk jeg over til Reef & Beef og hadde en veldig god opplevelse av det stedet både bartender Hakan og servitør Planka var kjempehyggelige, og maten førsteklasses.

Jeg var på The Square meg ungene i mai og la merke til Reef & Beec da, men tok dem med til Guru, siden ungene er veganske. Guru liggef rett ved siden av hotellet og er skandinavias eldste indiske spisested.

Jeg hadde små forventninger til denne dagen, som ble mer enn bare reddet av Reef & Beef.