Ut på tur igjen

Nok en gang har jeg lagt ut på solo ferietur på tohjuling. Forrige års tur til Italia gav mersmak, dog mersmak på en modifisert tur.
Siden fjorårets Ducati Panigale 899 var særdeles smertefull å kjøre langt med har jeg i år en Ducati XDiavel S i stedet.
Og siden første del av turen i fjor, Oslo-Hamburg, var så slitsom vurderte jeg å ta Kielferga istedenfor å kjøre den strekningen. Prisen på 4000 kroner en vei for en voksen mann og en sykkel var avskrekkende, så den planen ble skrinlagt. 279 euro for AutoZug Hamburg-Lörrach skremte meg fra denne løsningen også, selv om det fungerte fint i fjor.
Den tenkte ruten i år begynner med Berlin, med mulig fortsettelse Praha-Krakow-Bratislava-Budapest-Beograd. For første gang har jeg booket meg inn på privat overnatting i Berlin, via AirBnB. Det blir spennende, men det er i morgen.

I dag, mandag, har jeg kjørt fra Oslo til Kjøbenhavn i til dels kraftig regnvær. Her er det jeg har lært i dag:

  • Det går fint an å kjøre 600 km på en dag med XDiavel, og fortsatt ha en kropp som fungerer. Kanskje også lenger, om været er fint.
  • Det går fint an å kjøre i høye hastigheter på motorvei i pøsregn.
  • Regntøy er bra, men flagrer mye i høye hastigheter, og gjør motorsykkelen tørst.
  • Det er slitsomt å være våt og kald.
  • Et iPhone-deksel som er vanntett ned til 2 meter slipper inn vann når du kjører FORT i pøsregn.
  • Regnvær som begynner brått kan også slutte brått, og en regnværspause med kaffe på Shell fører ofte til hyggelig samtale med andre motorsyklister.
  • Når telefonen ikke vil lade, får jeg telefonisk rekkeviddeangst når hotell skal velges, bookes og navigeres til etter at 10% lading er passert i fallende retning. Dette går over til en euforisk og litt pervers følelse av frihet når telefonen slukker.
  • Kjøbenhavn er fin å kjøre motorsykkel i, men ikke lett å parkere i.
  • Du får det du betaler for, også i billige hoteller.
  • En telefon som ikke lot seg lade for noen timer siden, kan ombestemme seg etter å ha hvilt i en bukselomme.

Det var hyggelig å ankomme Kjøbenhavn igjen. Jeg måtte altså lete litt før jeg fant parkering, og merkelig nok ble det rett utenfor Skt Petri kirke, hvor mine forferdre i Frisenberg-slekten giftet seg på 1700-tallet. Jeg fant et slags hotell i gåavstand, med beliggenhet i nærheten av Strøget. Villa Armonias innehaver lignet en miniutgave av Pavarotti og presenterte seg som Fabio. Det er en bratt oppgang med fire leiligheter i hver sin etasje. Hver leilighet har fire rom, og man deler kjøkken og bad på hver etasje. Rent, pent og strukturert. Gratis internett.
I morgen skal jeg kjøre til Berlin. Jeg vil gjerne være der kl 18, men det kommer jo mye an på eventuell kø for fergen fra Rødby til Puttgarten. Motorsykler tar jo ikke så mye plass, så kanskje man kan håpe på å slippe forbi eventuell kø. Det finnes forresten andre ferger som lander litt lenger øst enn Puttgarten. Det er kanskje verdt å vurdere.